Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Haslev Bio...

Historie

I snart hundrede år har der nu været vist levende billeder og film i Haslev i en rigtig biograf.

Den første, gamle biograf (indviet 26. oktober 1907) - i Jernbanegade 16 (der hvor Sigga nu ligger) - var et monumentalt bygningsværk med buer og kuppel. Den blev drevet af redaktør Bagger fra Haslev Folketidende. Det var i de gode, gamle stumfilmsdage, hvor filmen flimrede til tonerne af levende musik.

I 1925 byggede murermester Brüel, som også havde fået biografbevilling,
biografen på Sofiendalsvej 4, "Det nye Teater". (Indviet den 19. oktober 1925).

Sofiendalsvej 4 har nu i godt 90  år været byens eneste biograf, idet den gamle biograf (Jernbanegade 16) blev nedlagt i 1930.

Generationer har her i byens film-centrum set et broget udvalg af danske og udenlandske film, og det håber vi må fortsætte mange år endnu i en rigtig biograf, der hele tiden søger at følge med udviklingen. Byens gamle biograf har gennem årene gennemgået mange "ansigtsløftninger", og i dag rummer salen 99 behagelige siddepladser, der kombineret med et moderne lyd- og fremviserudstyr giver optimale muligheder for gode filmoplevelser.

Haslev Bio ejes af Haslev Kommune men er pr. 1 december, 2006 bortforpagtet til Jan Knudsen som er bosiddende i Herlufmagle. Jan Knudsen har været i filmbranchen i næsten 25 år som filmoperatør i Næstved Bio, samt i Glumsø Biograf og kulturhus.

 

Mail:  haslevbio@gmail.com